Jean Wilmar 100ste geboortedag.

28 april 2019 zou Jean Wilmar 100 jaar zijn geworden, jammer dat dat de klokken nu niet meer in het streekmuseum de Locht in Melderslo staan. Toen de klokken naar het streekmuseum gingen hoopte ik dat ze er tot het 100ste geboortejaar van Jean Wilmar zouden staan. Omdat 28 april 2019 een zondag is, was het een mooie dag geweest om de klokken van Jean Wilmar uitgebreid onder de aandacht te brengen. Helaas werd daar werd anders over gedacht.

Lobbyen

Nadat de klokken begin dit jaar naar van Schaijk in Langenboom zijn verhuisd, zijn ze nu gelukkig opnieuw te zien op een andere locatie en wel in de lobby van het Parkhotel aan de Neerhem te Valkenburg. De klokkenverzameling van Jean Wilmar staan daar vanaf dit voorjaar.

En wie weet, staan ze over 100 jaar wel in de rij om de klokken te mogen tentoonstellen.

Deze mecano klok was de eerste klok die Jean Wilmar heeft gebouwd. Het is niet bekend wat er met die klok is gebeurd.