Onze doelstelling en regels

Tekst en foto’s mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Welkom op de site van maakeenstijd.nl Dit is een internetsite voor uurwerk- en klokkenliefhebbers. Onder de noemer “Maak eens tijd” komen uurwerk- en klokkenliefhebbers uit het Land van Cuijk en aangrenzende regio’s enkele malen per jaar in Vierlingsbeek bij elkaar.

Doel is om over de gezamenlijke klokkenactiviteiten te praten en kennis uit te wisselen en, om ook anderen enthousiast te maken voor het vak van klokkenmaker zodat dit niet verloren gaat.

Vaak worden meegebrachte uurwerken, gereedschappen en boeken en probleem gevallen besproken tijdens een bijeenkomst. Ook worden er regelmatig lezingen gegeven.Om de datum van een bijeenkomst te bepalen wordt gebruik gemaakt van afspreken.nl.

Het programma voor een bijeenkomst krijgen de ” leden ” per e-mail toegestuurd, maar wordt ook op de site geplaatst. Lidmaatschap kennen wij niet, wel dient u zich aan te melden voor een bijeenkomst! En als men om welke reden dan ook de vergadering niet kan bijwonen wordt verwacht dat je ruim op tijd afmeldt. Vanzelfsprekend zijn de consumpties voor eigen rekening.

Op deze site kunnen artikelen en berichten geplaatst worden over klokken, uurwerken, techniek, klokkenmakers, gereedschap, lectuur en geschiedkundig enz. Plaatsing geschiedt alleen met goedkeuring van de site beheerder. De artikelen en foto’s dienen vrij te zijn van auteursrechten in de breedste zin van het woord.

Verder veel plezier van de tijd die je aan ”maakeenstijd” besteedt!