Tijdloos ronddwalen!

Oploo, landgoed De Groote Slink bij Bronlaak.d

Door Toon Michiels, Vierlingsbeek 17 oktober 2015

In een eerder artikel op deze site beschreef ik de klokkenmaker Johan Ras die een periode op Bronlaak woonde, en horloges maakte en verkocht. Vandaag maakte ik daar een wandeling, op het landgoed van Bronlaak. Er liggen veel jeugd herinneringen, ook omdat in de buurt mijn vader geboren en getogen is evenals mijn grootouders. Ook mijn moeder heeft een tijdje op Bronlaak gewerkt voor Herman Roelvink, de zoon van Adam Roelvink. Onder het wandelen vergeet ik weleens plaats en tijd, en een horloge draag ik al jaren niet meer.  Onderweg vroeg ik aan een groep wandelaars naar een plaats in het bos, ”Ich weiß nicht, wir folgen dem Mann mit GPS ” was het antwoord. GPS, tijd en plaats dacht ik, en vervolgde mijn wandeling denkend aan hoe het hier in vroegere tijden was. De tijd kon je vandaag aan de zon niet inschatten, het was een bewolkte vochtige en windstille dag. Op de Dusseldorfer Allee stopte ik bij een paaltje waar ik dacht informatie te vinden. Groot was de verrassing dat er een foto met de volgende tekst van Rob Hoyng op stond. (meer info onderaan de laatste foto.)Rob Hoyng www.aangenaam.netHet zou bijna een reclame uiting van Johan Ras geweest kunnen zijn, die bij navraag niemand meer kent op Bronlaak. Tja, tijden veranderen.

Naar ik later hoorde, is het een gedicht van de gedichtenroute op het landgoed bij Bronlaak, die de bewoners hebben gemaakt

Dusseldorfer Allee

Dusseldorfer Allee  O, het paaltje.

Verder is Bronlaak en het landgoed een unieke plaats om terug te gaan, ook in de tijd, met een pauze in “ons dorpscafé”. Of om tijdloos rond te dwalen door de doolhof, wegen en paden, althans dat denk je!

*Gps:  Navigation Satallite Time and Ranging of NAVSTAR 

a (1)

c (2)d

f (2)

De Slink bij Bronlaak in 1939 en in 2015

De Slink bij Bronlaak in 1939 en in 2015

c (2)

IMG_7858

 

Tot ziens in ” ons dorpscafé”

Voor openingstijden  Info: http://deseizoenen.org/bronlaak/bronlaak/ons-dorpscafe/

foto Rob Hoyng van: www.aangenaam.net

Deel IX Johan Ras- Sint Anthonis en zijn klokkenmakers.

[PDF]Groote Slink en Bunthorst – 31 januari 2012.pdf – KNNV is