Vierlingsbeek, 16 april bijeenkomst klokkengroep ”Maak eens tijd”

Donderdag 16 april is er weer een bijeenkomst van de klokkengroep  ” Maak eens tijd ” in: Anchor_escapement_animation_217x328px[1]Café zaal De Wildeman in Vierlingsbeek aanvang: 19.30 uur. Op deze bijeenkomst zal o.a. Mathieu Gerrese een lezing geven over de werking van de ankergang. Natuurlijk is iedereen in de gelegenheid om vragen te stellen, ook worden meegebrachte uurwerken, boeken enz. besproken . Om als geïnteresseerde deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dient zich wel aan te melden bij: Toon Michiels, Vierlingsbeek Tel.: 0478-631429  Aanmelden is tot 12 april mogelijk ! Het exacte programma krijgen de aangemelde personen nog toegestuurd.

Bewegend beeld uit:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Echappement_(uurwerk)

Onder de noemer “Maak eens tijd” komen uurwerk- en klokkenliefhebbers en verzamelaars uit het Land van Cuijk en aangrenzende regio’s al meer dan vijf jaar, vier  keer per jaar in Vierlingsbeek bij elkaar. Doel is om over de gezamenlijke klokkenactiviteiten te praten en kennis uit te wisselen, en om ook anderen enthousiast te maken voor het vak van klokkenmaker, zodat dit niet verloren gaat.