Van 1 mei tot 1 november 2015 in het MNU in Zaandam.

Museum Zaanse TijdHet Tijdnetwerk

Een tentoonstelling over de elektrische tijdmeting in Nederland, van 1 mei tot 1 november 2015 in het MNU in Zaandam.Foto 2 Regulateur van F.C. de Jong - kopie

 

Vanaf de 19e eeuw ging het leven steeds sneller. Er kwamen ongekende transport- en communicatienetwerken. Door het elektrische tijdnetwerk werd de tijd steeds meer door iedereen gedeeld. Uiteindelijk werd het ideaal van één globale tijd bereikt. Onze tijd.

De tentoonstelling vertelt over de pogingen van de Nederlandse klokkenindustrieom hierin mee te gaan. Over de droom van F.C. de Jong, over de commerciële strijd om de aanleg van lokale tijdnetwerken, over het streven van Pieter Paauwe en ENEM om Nederland weer een plaats te geven in de wereld van de tijdmeting. Daarbij passeren kleurrijke figuren als de lieve Tante Cor, de narrige suikerbakkerszoon Cor Jamin en de flamboyante rallyrijder Maus Gatsonides de revue.Foto 6 Gatsometer - kopie

Voor het eerst zijn elektrische tijdmeters van alle bekende Nederlandse makers bij elkaar te zien.  Neem de tijd om deze tentoonstelling te bezoeken!Foto 5 Tante Cor

Voor meer info kijk op de site onder Links en  Musea:

Museum van het Nederlandse Uurwerk Zaandam