Klokkendag, in Museum De Locht

Weer of geen weer, volgende keer weer. 141221-Klokkendag-1030x360

Toch wel, interessant !

Toch wel, interessant !

Klokkendag in ”De Locht” , ondanks dat  de meest  fervente klokkenliefhebbers op zondag 11 januari op de Rikketik uurwerkenbeurs in Houten verbleven, was het voor mij toch een bijzondere middag in de Locht te Melderslo. Het was niet overmatig, maar wel gezellig druk op deze klokkendag. En ook bij de klokkenmakers, waaronder Wim Meijer uit Venray, hij stelde diverse mooie tafelklokjes ten toon, waaronder enkele, nee eigenlijk allemaal bijzondere uurwerken. Een paar van deze door quartz uurwerkjes aangedreven tafel klokjes heb ik, middels een foto, uitgelicht. Een daarvan is een  planetarium. Op mijn vraag of dit veel werk is geweest, antwoordde Wim: het is vooral een kwestie van rekenen. Voor Wim inmiddels wel, maar het is volgens mij ook een ervaring en uniek staaltje van vakmanschap. Mijn bijdrage was, wat te vertellen over

Jean Wilmar de geniale denker.

Jean Wilmar de denker.

 

Jean Wilmar  ”de Tovenaar van Termaar” en zijn klokken. Het leverde aandachtige toehoorders op, en bijzondere informatie over en tweetal 18e eeuwse staande horloges. En daar gaat mijn hart ook sneller van kloppen, soms zelf tikken geloof ik. In ieder geval schrijf zondag 8 februari maar vast op de kalender, van 13.00 uur to 16.30 zijn we weer aanwezig, weer of geen weer. en ik verheug mij er nu al op.

Hier komt tijd uit.

Hier komt tijd uit.

 

IMG_4865 - kopie

IMG_4871 - kopie

IMG_4869 - kopie (2)

IMG_4872 - kopie

141221-Klokkendag-1030x360

P.s, er valt  in de Locht nog veel meer te zien dan klokken en klokkenmakers.