Brocante, uurwerkbok van LitjusPiet of loë-zie-Piet.

Horst aan de Maas.

Door Toon Michiels, Vierlingsbeek 6 mei 2014

Deze mooie brocante* uurwerkbok is van Piet Litjens uit Horst geweest. Het bok is zeker van voor 1960 geweest. Piet werd in Horst en omgeving  LitjusPiet  of  loë-zie-Piet genoemd. Piet Litjens is geboren als:  Willem, Pieter, Agnes Litjens op 18-01-1919 te Horst, en overleden op 5-4-1969 te Horst. Hij had er een Klokken- juwelierszaak. Deze juwelierszaak bestaat na 100 jaar nog steeds, en word geleid door  achterkleinkind Wil Litjens. De uurwerkbok is na zijn overlijden bij een zoon beland. Het blok stond namelijk op de werkbank in het klokken- schuurtje. Er stond nog veel meer in dat schuurtje, klokken, klokkenkasten, gereedschap onderdelen, te veel om op te noemen. De zoon repareerde en verzamelde klokken als hobby, en dat kan uit de hand lopen ! *Brocante spullen hebben een doorleefd karakter.