Verslag bijeenkomst 26-09-2013

Net zoals ieder uurwerk of klok het weleens begeeft, begon deze avond met een laptop die niet meer deed waarvoor hij gemaakt is. Dus begon de bijeenkomst voor mij een uurtje later, en ja, de tijd loopt gewoon door!

Wijzerplaat

Hierdoor kreeg ik van het eerste uur weinig mee. De opkomst was met 22 mensen wederom erg groot, doch de inbreng van de leden was deze keer matig! Nadat de storing verholpen was kon ondergetekende door een diapresentatie en de praktijk de diverse stadia’s van mijn experiment laten zien: hoe verwijder ik een verflaag van een wijzerplaat!  Het schilderwerk van deze wijzerplaat die toebehoort aan een Friese staartklok bleek al eens aan modernere tijden te zijn aangepast. Ook het uurwerk van deze klok met dubbele bel kreeg de nodige aandacht. Evenals de twee bewakers klokken, en het zelfgemaakte hand tap- apparaat van Marcel Peters, en de lectuur die wiel Hegger voor ons had meegebracht. De volgende bijeenkomst is een bezoek aan het comtoise museum van Dhr. Deckert in Düsseldorf. (Zie de mail afspreken.nl )

Hand tap- apparaat, hiermee kun je loodrecht tappen, en eventueel boren.

Fries uurwerk

Bewakersklok

Leren foudraal voor bewakersklok.