Verslag bijeenkomst 21 maart 2013

Ton en René pakken uit op dezelfde tijd!

Door Toon Michiels, Vierlingsbeek 22 maart 2013

Op de eerste vergadering van 2013 waren maar liefst zesentwintig van de inmiddels tweeëndertig  leden aanwezig.  Een opkomst waar we trots op zijn.  Het was ook wel de moeite waard, om alle meegebrachte uurwerken en gereedschappen te bekijken.

In het bijzonder de torenuurwerken van Ton Goossens en René Wetzels,  gebroederlijk opgesteld op een bok, het kon ook niet anders, Ton en René hebben deze uurwerken namelijk ook samen gebouwd. Het is het eerste resultaat dat ontstaan is uit onze bijeenkomsten, want voordien kende ze elkaar  niet. Ton is een door de wol geverfde uurwerkverzamelaar, en is van alle markten thuis. René daarentegen  is pas enkele jaren  actief als klokkenliefhebber, voordien was zijn hobby houtdraaien.  Maar hij volgde een cursus  klokkenmaken  en verdiepte  zich in alles wat met klokken te maken had.  Beiden zijn ook nog lid van de klokkengroep Den Bosch. En dit  resultaat mag gezien worden. Mooi werk van beide klokkenbouwers.

Al met al een geslaagde avond, al lijkt het er op dat we met zoveel mensen  bijna aan ons maximum zitten, om alles goed te kunnen bekijken. Hieronder volgen nog enkel foto’s zodat  iedereen, iedereen nog eens kan bekijken.


René, geeft uitleg.

De tijd van René !

Wijzerplaat geschilderd door  Toon Michiels 1979

De tijd van Ton !

Klein appelklokje.

8- daags uurwerk 

Tot de volgende bijeenkomst in mei.