Verslag bijeenkomst 6 december

Cadeau’s uitpakken op 6 december

Door Toon Michiels, Vierlingsbeek 6 december 2012

Niek, Jos en Ger bekijken de verbus apparaten.

Als je een bijeenkomst organiseert op 6 december kun je rekenen op verrassingen. Die waren er dan ook op deze avond, in een tweetal pieten en evenzoveel nieuwe  leden. Niek Swelsen pakte uit met de eerste verrassing, zijn Astronomisch uurwerk en Jos Wijs met de Barentszklok in aanbouw. Deze twee zorgden er mede voor dat we het programma niet volledig konden afwerken. De presentatie van diverse ankergangen door René, blijft dus staan voor de volgende bijeenkomst. Na de opening werd de excursie van een tiental leden naar de Gemertse  klokkenbouwer,  Frans Arts, via zijn dvd nog eens geëvalueerd. De reacties waren in de trant van, zo ver zijn wij nog niet, en of we zoiets ooit kunnen verwezenlijken lijkt ons onwaarschijnlijk!

Astronomisch uurwerk van Niek Swelsen in aanbouw.

Maar bij het zien van het uurwerk van Niek Swelsen geloofde men toch weer dat het kon. Al zitten we nog niet op de helft vertelde Nick. Maar zijn uurwerk schitterde in het matige licht, dat bij de gelegenheid hoort waar we onze bijeenkomsten houden. Beide uurwerken zullen nog wel eens te bewonderen zijn op een van onze bijeenkomsten. De meegebrachte objecten varieerden van boeken, hulpmiddelen en verbus –apparaten, deels zelfgebouwd. Bij zoveel moois konden de twee pieten niet wegblijven en of ze inmiddels terug zijn in Spanje is mij onbekend.

De volgende vergadering zal begin maart plaatsvinden, dus aan de slag met verzamelen, bouwen, enz.

Volgende week een artikel over Frans Arts.

Astronomisch uurwerk van Niek Swelsen in aanbouw.

Barentszklok in aanbouw.

Tool voor het verbus apparaat.

Uurwerkbok van Ger Koelman.

Uurwerkhouder

Een van de Pieten.