Horlogemaker, Gerardus van den Berg, uit Oploo.

Horlogemaker Gerardus (Grad) van den Berg

Door Toon Michiels Vierlingsbeek,  09-12-2009

Grad was horlogemaker in Oploo, in het huis waar later de fam. Dinnesen heeft gewoond,en waar nu een supermarkt staat.   Grad is op 80 jarige leeftijd overleden, en dat hij horlogemaker is geweest staat niet in de overlijdens akte, maar gezien zijn hoge leeftijd is dat niet verwonderlijk.

Gerardus is  geb. in Boekel op 30-01-1859 en overl. te Oploo    27-02-1939 en was gehuwd met Gertruda Willems  geb.1854 te Oploo en overl. 19-12-1931

Hij had geen winkel  volgens  dorpsbewoners die hem hebben gekend, en waar ik navraag heb gedaan.  Het enigste wat  bekend is, is dat er een klok in bezit is of geweest, bij fam.van den Boomen. Grad heeft die gerepareerd, gebouwd of omgebouwd .( Jan Michiels heeft de klok in 1977 nog gerepareerd)

( Binnenkort komt er een aanvulling op dit artikel)

De foto van Grad, op hoge leeftijd is aanwezig bij de Heemkundekring in Oploo. Op te merken is, dat de klokken c.q. uurwerken vroeger groot  moeten zijn geweest, gezien Grad zijn handen! Zijn huishoudster is na zijn dood naar Piet Bergmans  gegaan,  in het huis aan de Grotestraat  waar later Frans Aben heeft gewoond.