Verslag bijeenkomst 26 april

Geplaatst door Toon Michiels op 5 mei 2012

Koper

Dat was het hoofd thema van de bijeenkomst op donderdag 26 april.

De avond werd door weer meer personen bezocht, en wederom door enkele nieuwe leden. Het was Joop van Dijk toevertrouwd, middels een prachtige diapresentatie, die hij speciaal voor deze avond had gemaakt. Joop zegt dan ook, ik wil het wezenlijke van het koper slaan, het vervormen, voor het voetlicht brengen.

Het begon al tientallen eeuwen voor het jaar 0 dat de mensen koper gebruikten en vervormden, voor o.a. versieringen, kunst , klokken, geld en elektronica , de laatste paar jaar is het zelfs ook bij mindere lieden een gewild materiaal! Joop liet ons koper in zijn natuurlijke vorm zien. Zoals koper en koperhoudende ertsen. Ook diverse voorbeelden van het bewerken daarvan, wat iedereen zelf kon uitproberen en ervaren. Hierin is hij duidelijk geslaagd!

De meegebrachte kleine uurwerken en klokken vulden daarna de avond. Met als hoogtepunt,het in aanbouw zijnde kleine planetarium van Willy van Bakel, waarbij het vooral draaide om ‘Hoe draait de aarde , links of rechtsom’.

De volgende bijeenkomst wordt in juni of september gehouden, daarover krijgt iedereen nog bericht. Verder alle personen bedankt, die tandwielen meebrachten voor het kunstwerk van Martha Veldthuis.

 

Kijk eens op koperslagersgilde.nl