Ook daar kom je leden van de klokkengroep Vierlingsbeek tegen.

8e Techniek en Stoomdag Wijchen

De waterklok lijkt je te ontvangen.

De kop zegt het al, je komt ze inmiddels overal tegen. Een beetje reclame op de site helpt daar natuurlijk ook aan mee, alhoewel die op dat moment uit de lucht was. Samen met mijn vrouw bracht ik een bezoekje aan de beurs.

Voordat we ons aansloten in de rij naar de ingang liepen we al twee leden tegen het lijf. Na een toepasselijk stempel ” Z= 8″ bij de kassa liepen we al meteen tegen een waterklok aan, mooi gebouwd en leuk om te zien werken.

 

 

Niet op de minuut.

Verder in de eerste hal ook een paar mooie klokken van Hans Folgering. Op een daarvan geeft een zwemmende schildpad de tijd aan, echter  ”niet op de minuut “ zoals dat bij een schildpad hoort.

Ook de klok met de gewicht- slinger is mooi om te zien, al geeft die vermoedelijk een gemiddelde tijd weer!

 

 

Handboormachine met een verdeelschijf voor verschillende snelheden

Daarna was het tijd voor koffie, waarbij een gezellig gesprek ontstond over draaibanken met een vriendelijke man uit de Liemersstreek. Hierna bezochten we hal twee, waar ik vooral op zoek was naar speciaal materiaal, wat er dan ook niet was. Wel een mooie stand met handboormachines, waar verrassend veel tandwiel techniek in zit.

 

Bij een van de laatste stands viel mijn oog direct op een lunarium, de maker kwam uit Berlikum en al na enkele minuten kwam ik erachter dat zijn vrouw uit de buurt van mijn geboortedorp kwam. Hij is dan ook uitgenodigd om naar onze bijeenkomst op 16 november te komen. En op die bijeenkomst geef ik uitleg over het bouwen van een lunarium en de problemen die je tegen kunt komen tijdens het bouwen.

Lunarium van Willem Boesveld.

Het was dit keer een wat korter bezoek als anders, echter niet minder daardoor.

Hopelijk kunnen we bij Z=9 met enkele leden zelf een stand opzetten!

De waterklok lijkt je te ontvangen.

Niet op de minuut.

Gemiddelde tijd met een gewicht- slinger!

Hans Folgering  signatuur op de klok.

Handboormachine met een verdeelschijf voor verschillende snelheden