Kijken op de Rikketik- beurs van 9 juli 2016

B IMG_2626 d

Welkom.

Na de regen van afgelopen weken was het vandaag  aangenaam weer. Behalve een kleine omleiding, omdat er aan de A27 werd gewerkt, kwamen we even na tienen op de beurs aan. Dat de vakanties zijn begonnen was wel te merken op de beurs. Al heeft dat ook het voordeel dat je rustig overal een praatje kunt maken, en de stands kunt bekijken.

In de hal kwam ik al een lid van de klokkengroep Vierlingsbeek tegen. En die vertelde dat hij  al een paar leuke aankopen had gedaan, zonder verder in detail te gaan. En na een gesprek met dhr. Van Vonderen van de ”klokkenvrienden van S.M.A.T.” liep ik weer een lid van onze groep tegen het lijf.

Klokkenvrienden S.M.A.T.

Klokkenvrienden S.M.A.T.

Opwinders genoeg.

Opwinders genoeg.

 

Deze man stond op de beurs met een gedeelde stand en was ”zijn” handel al voor tien uur kwijt. Natuurlijk ook andere gesprekken, de handel is slecht, niets opwindends gezien, ja je kent dat wel, sommige komen of staan hier voor de handel en anderen voor de hobby.

Er zijn ook mensen die de Rikketik beurs als een museum zien.

Althans dat bleek toen ik om elf uur tijdens een bakje koffie in gesprek kwam met een man uit Alkmaar. Ik kom met de trein uit Alkmaar en neem dan het Rikketik busje, hier naartoe, vertelde hij.

 Het Museum Zaanse Tijd, kunt u bezoeken met de museumkaart

Het Museum Zaanse Tijd, kunt u bezoeken met de museumkaart

Op de vraag wat hij verzamelde antwoordde hij: “niets! Ik kom hier alleen op de Rikketikbeurs als die op zaterdag is”. “Maar ben je dan samen met een kameraad of zo?”, vroeg ik hem. “Nee, ik kom hier omdat ik het leuk vind om rond te kijken”, vertelde hij. De man nipte aan een wijntje en zei: “dat neem ik altijd voor het eten”. “Eten”, zei ik! “Ja”, zegt de man, “dat ga ik dadelijk doen, hier in het restaurant”. Ik wenste de man smakelijk eten en verder een mooie kijkdag toe.

Waterklok

Waterklok

Water, maar liever gedistilleerd!

Bij de stand van een vriendelijke man uit Zeeuws Vlaanderen lag een bijzondere klok. Na al het water van de afgelopen weken kon ik wel begrijpen dat hij er vanaf wilde. En als iemand interesse heeft, stuur dan een mail.

Opvangbak van de waterklok.

Opvangbak van de waterklok.

 

 

 

 

 

 

Tour de France

Festina wielershir.

Festina watches  wielershirt.

Schitterend was ook het wielershirt van Festina Watches dat de aandacht trok bij een stand. Het deed mij direct denken aan het jaar 1998 en de enorme opwinding in de Tour. Als wielerliefhebber herinner ik het nog als de dag van gisteren! Terwijl ik dit schrijf heeft Christopher Froome in de tour een kamikaze actie beloond zien worden met een overwinning, en daarmee heeft hij tijd genomen op zijn concurrenten.

Wat mij doet denken aan de horlogemaker Froom uit Venray.

H.M. Froom Venray

H.M. Froom Venray

Froom

Froom

 

 

 

 

 

Stop, kijk even.

Tot zondag 2 oktober 2016.

 

Verder lopend en kijkend langs de stands dacht ik nog aan de man uit Alkmaar , omdat hij toch een mooie hobby heeft, ”Kijken”.

Tijd nemen, mooi toch!

 

Opvangbak van de waterklok.

Signatuur boven de opvangbak van de waterklok.

Welkom

Welkom

Waterklok

Waterklok

Festina Watches wielershirt.

Festina Watches wielershirt.

Froom

Froom

H.M. Froom Venray

H.M. Froom Venray

Stop, kijk even.

Tot zondag 2 oktober 2016.