Uurwerk bok van Litjus- Piet of loëzie Piet uit Horst.

Door Toon Michiels, Vierlingsbeek 6 mei 2014

Werkplaats L. Litjens Horst

Deze mooie brocante* uurwerk bok is van Piet Litjens uit Horst geweest. Het bok is zeker van voor 1960 geweest. Piet werd in Horst en omgeving  Litjus- Piet  of  loëzie-Piet genoemd. Piet Litjens is geboren als:  Willem, Pieter, Agnes Litjens op 18-01-1919 te Horst, en overleden op 5-4-1969 te Horst. Hij had er een Klokken- juwelierszaak. Deze juwelierszaak bestaat na 100 jaar nog steeds, en word geleid door een achterkleinkind . De uurwerk bok is na zijn overlijden bij een zoon van Piet Litjens beland. Het blok stond namelijk op de werkbank in het klokken- schuurtje. Er stond nog veel meer in dat schuurtje, klokken, klokkenkasten, gereedschap onderdelen, te veel om op te noemen. De zoon die eigenlijk schilder was repareerde en verzamelde klokken als hobby, en dat kan uit de hand lopen ! *Brocante spullen hebben een doorleefd karakter.

Prachtig toch, al die klokken.
Schilderskist met barnsteen!
Schilderskist van L.Litjens Horst, zie ook het puimsteen daarin.
Allerlei klokken in het overvolle schuurtje.